Desi magazinele abunda in modele scumpe, de ultima generatie, tot mai multi cumparatori isi indreapta atentia spre calculatoare ieftine. Chiar daca sunt achizitionate la un buget redus, aceste produse reusesc sa se ridice la nivelul asteptarilor utilizatorilor avand o durata suficient de lunga de viata.

Cum se pot alege cele mai performante calculatoare iefttine?

Fara doar si poate, alegerea celor mai potrivite calculatoare, la un pret mic, se poate dovedi a fi destul de complicata, mai ales daca nu se cunosc anumite aspecte. Cumparatorii fara experienta in domeniul IT trebuie sa urmareasca cu atentie urmatoarele:

  • Sistemul de operare – Windows sau Chrome OS? Cea mai importanta alegere o reprezinta sistemul de operare. Chrome OS este un sistem de operare rapid, fluid si simplu, ideal pentru persoanele care dispun de o conexiune buna la internet.

Windows este insa mult mai versatil, puternic si functional, utilizatorii avand acces la sute de mii de aplicatii pentru a gestiona orice task.

Calculatoare ieftine | Calculatoare second hand | It-Sh.ro

calculatoare ieftine

  • Procesor Intel Core i3 sau AMD Ryzen 3 – din pacate, mare parte dintre produse sunt vandute cu procesoare de o calitate mai slaba. Acestea ar trebui evitate pe cat posibil, in caz contrar, utilizatorii se vor confrunta cu probleme la nivelul performantei. Unele dintre cele mai accesibile calculatoare pot fi achizitionate direct de pe It-Sh.ro;

  • Memorie RAM – un dispozitiv de calitate ar trebui sa aiba o memorie de 8 RAM. Cei care au nevoie de un calculator pentru activitati uzuale, precum navigare internet, shopping online sau utilizarea pachetului Office pot opta si pentru o memorie de 4 RAM;

  • Capacitate hard disk – ar trebui alese modelele cu o capacitate de stocare de cel putin 128 GB;

  • Rezolutie ecran – majoritatea laptopurilor au un afisaj de 1080p (rezolutie de 1920 x 1080). Cu toate acestea, exista unele modele ieftine care reduc costurile cu o rezolutie de afisare mai mica (1366 x 768). Contrat asteptarilor, ecranele HD sunt adesea mai slabe si mai putin colorate decat afisajele Full HD.

Toate aceste specificatii sunt esentiale in alegerea celor mai bune produse, chiar si in cazul calculatoarelor second hand. Durata de viata a bateriei, performanta Wi-Fi, Bluetooth sau greutatea sunt elemente de care ar trebui sa se tina cont, insa nu sunt factori de decizie.