Uneori spectatorii vor sa se bucure de o comedie simpla, alteori acestia se folosesc de cinematograf pentru a explora noi perspective si pentru a-si oferi o doza de invatare. Filmele cu si despre oamenii de culoare au fascinat dintotdeauna si au oferit o povestire intriganta si o noua perspectiva asupra experientelor de viata, dar si multa distractie.

Top 4 cele mai apreciate filme cu negrii

Antrenorul Carter – Samuel L. Jackson straluceste in rolul lui Ken Carter, un antrenor de baschet cu experienta care se angajeaza la vechiul sau liceu. Carter reuseste prin supravegherea sa dura sa ridice echipa de baschet, dar cand notele elevilor incep sa scada, acesta opreste sezonul pana cand echipa demonstreaza ca poate reusi atat in ​​sala de clasa, cat si in teren. In ciuda criticilor venite din toate partile, Carter se tine de planurile sale fiind hotarat sa le insufle elevilor sai valorile potrivite.

Passing – Bazat pe romanul cu acelasi nume din 1929, filmul le are in rolurile principale pe Tessa Thompson si Ruth Negga in rolurile lui Irene si Clare. Vechi prietene, acestea se reintalnesc absolut intamplator la un hotel. Irene este neagra si este casatorita cu un medic de culoare. Clare, de asemenea neagra, este capabila sa „treaca” drept alba din cauza culorii mai deschise a pielii. Pe masura ce femeile se apropie, vietile lor personale, insecuritatile si secretele lor incep sa se dezvaluie si sa se impleteasca.

Atlantics – Ada (Mama Sane) asteapta data casatoriei ei aranjate cu Omar (Babacar Sylla), dar inima ei se afla cu adevarat la Souleiman (Traore), un refugiat din Senegal in cautarea unei vieti mai bune. Acesta este primul film regizat de o femeie de culoare ce a fost prezentat la Festivalul de Film de la Cannes.

Quincy – Este greu sa incapsulezi viata unei legende asa cum a fost Quincy Jones. Filmul contureaza un portret al artistului, activistului, sotului si tatalui, prezentand interviuri si amintiri cu cei mai apropiati oameni ai lui. Un film captivant si incredibil de uman, Quincy a castigat un Grammy pentru cel mai bun film muzical la Premiile Grammy din 2019.