Numeroasele beneficii ale implantului dentar sunt combatute adesea de doua aspecte mai putin placute cu privire la acesta, cum ar fi durata indelungata a tratamentului, pana la finalizarea acestuia, precum si costurile, care pot fi unele foarte mari pentru unele categorii de pacienti.

Cu toate acestea, rezultatele pe care le are un asemenea tratament, implantul dentar fiind similar cu dintele natural atat in ceea ce priveste aspectul, cat si functionalitatea, dar si durata mare de viata a acestuia sunt motive datorita caruia popularitatea sa este intr-o continua crestere. De aceea, este important ca pacientii sa cunoasca principalele etape ale unui astfel de tratament de restaurare dentara, un tratament modern cu implant dentar in Bucuresti putand fi realizat la clinica stomatologica Elveto Dent.

  1. Consultatia de implantologie

Fiecare tratament cu implanturi incepe cu o examinare amanuntita a gurii pacientului pentru a determina indicatia si fezabilitatea plasarii unui implant. In aceasta etapa, este esentiala o evaluare radiologica pentru a evalua volumul osos disponibil, in unele cazuri fiind necesara chiar si o scanare CT.

Acestea sunt pasi care ajuta la stabilirea planului de tratament, in urma caruia medicii de la clinica Elveto Dent aleg tipul de implanturi, numarul necesar si locul in care vor fi amplasate, iar pacientii vor afla durata si costul tratamentului, precum si riscurile potentiale implicate.

  1. Procedura chirurgicala de inserare a implantului dentar

Plasarea radacinii artificiale se realizeaza numai sub anestezie locala, printr-o procedura chirurgicala minim invaziva, aleasa de medicul implantolog de la clinica Elveto-Dent.ro, iar durata interventiei variaza in functie de complexitatea fiecarui caz.

Implant dentar in Bucuresti | clinica Elveto Dent | Elveto-Dent.ro

Implant dentar in Bucuresti

  1. Faza de vindecare

Pe langa refacerea gingiei in zona inciziei, faza de vindecare are si rolul de oseointegrare a implantului, adica osul se va reconstitui in jurul implantului. Aceasta etapa este foarte importanta pentru stabilitatea protezei dentare si este cea mai indelungata, poate dura intre 2 si 6 luni. In aceasta perioada poate fi montata o lucrare protetica provizorie.

  1. Faza protetica

Ultima etapa a tratamentului cu implant dentar este faza protetica, in care coroana dentara este montata pe bontul protetic de pe implant si in care este definitivat tratamentul de restaurare dentara.