Bucurestiul este una dintre cele mai frumoase capitale din Balcani, o metropola impresionanta care are multe de oferit turistilor. Potrivit datelor oficiale, Bucurestiul este cel mai populat oras din Peninsula Balcanica, cu o populatie de aproape 2 milioane de locuitori.

Aceasta metropola se mai numeste si Micul Paris datorita unor asemanari cu capitala Frantei – arhitectura secolului al XIX-lea, Arcul de Triumf si imensul Bulevard Unirii, care este comparat cu Champs Elysees, desi in Bucuresti este mult mai lat si mai lung. Care sunt cele mai populare obiective turistice din capitala Romaniei?

  • Palatul Parlamentului

Sau pur si simplu Parlamentul, este cea mai mare cladire administrativa din lume. Inceputa pe vremea lui Ceausescu si finalizata la scurt timp dupa ascensiunea sa la putere. Palatul Parlamentului este cunoscut pentru ca a fost construit doar cu materiale fabricate in Romania. Gazduieste birouri administrative, biblioteci, restaurante, sali de concerte si intalniri.

  • Piata Revolutiei

Este situata foarte aproape de Palatul Parlamentului. Aici turistii vor gasi cateva dintre monumentele-simboluri ale Bucurestiului, precum monumentul Renasterii, construit in cinstea victimelor revolutiei din 1989 si monumentul Regelui Carol I.

  • Arcul de Triumf din Bucuresti

Acesta are o inaltime de 27 m. Exista o scara interioara pe care se poate urca pentru a vedea imprejurimile.

  • Orasul vechi

Este un loc pentru odihna, cumparaturi, distractie si mancare delicioasa. Vizitatorii pot face o plimbare pe strazile inguste si obtine un suvenir unic facut de un mester local.

  • Palatul Regal din Bucuresti

A fost construit tot in secolul al XIX-lea. Aici este Muzeul National de Arta unde se pot vedea diverse exponate legate de viata familiei regale, precum si diverse opere de arta legate de istoria tarii. In timpul revoltelor, Palatul Regal a fost grav avariat, dar astazi a fost restaurat si si-a recapatat stralucirea de odinioara.

  • Muzeul Taranului Roman

Este dedicat in intregime istoriei satului romanesc, precum si modului de viata si culturii locuitorilor acestuia. Muzeul este facut ca un adevarat sat, unde turistii se pot plimba si vede casele individuale, care sunt amenajate ca si cum oamenii chiar locuiesc acolo.