Fotoliile rulante sau scaunele cu rotile sunt dispozitive esențiale pentru persoanele care au dificultăți de deplasare din diverse motive. Ele oferă utilizatorilor o modalitate confortabilă și eficientă de a se deplasa, de a-și menține independența și de a participa la activități zilnice. În ultimii ani, piața de fotolii rulante s-a diversificat semnificativ, oferind o varietate de modele și opțiuni pentru a se potrivi nevoilor și preferințelor individuale. În acest articol, vom explora diversele modele de fotoliu rulant și avantajele fiecăruia în ceea ce privește confortul, funcționalitatea și stilul.

  • Fotoliile rulante manuale

Fotoliile rulante manuale sunt cele mai cunoscute și folosite modele. Ele necesită efort fizic din partea utilizatorului sau a unei persoane care îl împinge. Acestea sunt concepute pentru a fi ușor de manevrat și pot fi folosite atât în interior, cât și în exterior.

Fotoliile manuale sunt disponibile într-o varietate de dimensiuni și greutăți pe MagazinulOrtopedic.ro, iar unele modele sunt concepute pentru a fi pliate și ușor de transportat în mașină sau în alte locuri.

De asemenea, acestea pot fi personalizate cu diferite opțiuni, cum ar fi pernele pentru șezut sau spătar, suport pentru picioare ajustabil și alte accesorii pentru a îmbunătăți confortul și funcționalitatea.

  • Fotoliile rulante electrice

Fotoliile rulante electrice sunt ideale pentru persoanele care au nevoie de ajutor suplimentar pentru a se deplasa. Acestea sunt dotate cu motoare electrice și baterii reîncărcabile, ceea ce le conferă o capacitate de deplasare independentă și fără efort fizic.

Fotoliile rulante electrice pot fi controlate cu ajutorul unui joystick sau a altor dispozitive de control și sunt proiectate pentru a oferi confort și stabilitate în timpul deplasării. Ele sunt disponibile într-o varietate de dimensiuni, capacități de încărcare și funcții, cum ar fi funcția de înclinare a scaunului, care poate fi utilă pentru prevenirea escarelor și pentru asigurarea unei poziții confortabile.

  • Fotoliile rulante cu dispozitiv de propulsie manuală

Un alt tip de fotoliu rulant care a devenit din ce în ce mai popular în ultimii ani este fotoliul rulant cu dispozitiv de propulsie manuală.

Acest tip de fotoliu rulant este proiectat pentru a permite utilizatorului să se deplaseze manual, fiind asistat de un dispozitiv de propulsie electric. Acest lucru oferă utilizatorului posibilitatea de a alege între deplasarea manuală și cea electrică, în funcție de necesități și preferințe.

  • Fotoliile rulante de interior și de exterior

În funcție de nevoile individuale ale utilizatorului, fotoliile rulante pot fi concepute pentru a fi folosite în special în interior sau în exterior. Fotoliile rulante de interior sunt de obicei mai compacte și mai manevrabile, pentru a se deplasa ușor în spații restrânse, cum ar fi în casă sau într-un magazin.

Pe de altă parte, fotoliile rulante de exterior sunt mai robuste și rezistente la condiții dificile de teren, cum ar fi denivelările, bordurile sau terenul accidentat. Ele sunt proiectate pentru a oferi stabilitate și confort în timpul deplasărilor în aer liber, permițându-le utilizatorilor să se bucure de plimbări în parcuri, pe străzi sau în alte locuri publice.

  • Fotoliile rulante cu funcții speciale

Pe lângă modelele tradiționale, există și fotolii rulante care sunt proiectate pentru a oferi funcții speciale pentru anumite nevoi sau condiții medicale. De exemplu, fotoliile rulante cu funcție de înclinare a scaunului pot fi utile pentru persoanele care au dificultăți de a schimba poziția în scaun sau pentru a preveni apariția escarelor.

Există și fotolii rulante cu funcții de transfer asistat, care facilitează mutarea utilizatorului dintr-un scaun în altul sau într-un pat. De asemenea, fotoliile rulante cu funcții de susținere a corpului pot oferi un suport suplimentar pentru spate, șezut și picioare, fiind ideale pentru persoanele care au nevoie de o poziție mai stabilă și confortabilă.

Fotoliu rulant | MagazinulOrtopedic.ro

Fotoliu rulant

În concluzie, fotoliile rulante sunt disponibile într-o varietate de modele, fiecare având caracteristici și beneficii distincte. Alegerea unui anumit model depinde de nevoile și preferințele individuale ale utilizatorului, precum și de condițiile specifice în care fotoliul va fi folosit.

Este important să discutați cu un specialist în domeniu pentru a primi recomandări și sfaturi personalizate înainte de achiziționarea unui fotoliu rulant, pentru a asigura că se potrivește perfect nevoilor și stilului de viață al utilizatorului.