Deseori, oamenii au nevoie de un sprijin la batranete sau in urma unei interventii, iar un cadru de mers reprezinta o investitie foarte buna pentru toti pacientii care nu se pot deplasa fara ajutor, care se afla in perioada de recuperare medicala sau au dificultati de deplasare, cauzate de varsta sau de diferite afectiuni locomotorii. Folosirea unui cadru de mers ajuta in primul rand la imbunatatirea calitatii vietii persoanelor greu deplasabile, oferindu-le siguranta, confort si mobilitate.

In oferta MagazinulOrtopedic.ro se gasesc cadre de mers fixe, cu roti sau pliabile, care raspund nevoilor utilizatorului, care ofera stabilitate si sunt foarte rezistente.

Un cadru de mers bun trebuie sa fie usor de transportat si ergonomic

Pentru a reprezenta o investitie de calitate, un cadru ortopedic fix trebuie sa fie ergonomic si usor de transportat, sa fie potrivit persoanelor aflate in plin proces de recuperare a mobilitatii si mai putin celor care il folosesc pe termen lung, cum sunt varstnicii. Pe de alta parte, cadrul cu roti frontale care permite inaintarea prin impingere si fara efort sau cadrul cu suport pentru brate se va dovedi ideal pentru persoanele varstnice sau cele care obosesc usor, au probleme cu articulatiile si nu pot pune presiune pe maini.

Exista si cadre de mers care se pot plia cu mare usurinta, printr-un mecanism de indoire laterala sau prin balamalele prevazute la picioarele din fata, modele recomandate persoanelor care sunt transportate frecvent si celor care le folosesc ocazional, fiind usor de depozitat.

Cadru de mers | cadru ortopedic | MagazinulOrtopedic.ro

cadru de mers

Un cadru de mers bun trebuie sa fie stabil si sa fie realizat din materiale de calitate

Comparativ cu un baston sau o carja, cadrul de mers asigura o distribuire a greutatii, reducand presiunea asupra picioarelor. Atat pacientii accidentati la membrele inferioare, cat si persoanele care au probleme de echilibru sau de coordonare au nevoie de un dispozitiv care sa le ofere stabilitate si siguranta in orice context.

Cele mai multe cadre de mers sunt realizate din aluminiu, fiind stabile si usoare, iar pentru mai buna siguranta, este bine ca oamenii sa se orienteze catre produsele care au picioare invelite in tampoane de cauciuc sintetic ce impiedica alunecarea.