Extrem de tare si incredibil de aproape ” este cel de-al doilea roman ambitios al lui Jonathan Safran Foer. Oskar Schell in varsta de noua ani calatoreste in New York in speranta de a descoperi secretele unei chei misterioase care are legatura cu moartea tatalui sau in prabusirea World Trade Center din 11 septembrie 2001.

De fapt, romanul este o explorare a durerii care a ramas intiparita in cultura americana, cauzata de acea tragica intamplare dintr-o zi linistita de toamna. Firul narativ este foarte interesant deoarece este intercalat cu naratiunea secundara a bunicilor lui Oskar. Povestea bunicilor este relatata in scrisori pe care bunica i le scrie lui Oskar, in timp ce scrisorile bunicului sunt adresate filui sau, tatal lui Oskar, Thomas Schell.

Extrem de tare si incredibil de aproape

Actiunea romanului Extrem de tare si incredibil de aproape ”

Oskar locuieste in Manhattan impreuna cu mama sa, care este mereu absenta din cauza serviciului. Bunica sa foarte protectiva traieste in apropiere. Un copil extrem de emotional si inteligent, Oskar este de multe ori suprastimulat de mediul sau si adesea devine victima a numeroase temeri si fobii. Acestea s-au activat dupa moartea tatalui si il bantuie in mod constant.

Dupa ce gaseste o cheie misterioasa in dulapul tatalui sau, Oskar planifica meticulos o modalitate de a-si atinge scopul, adica acela de a gasi proprietarul cheii care ar putea sa-i vorbeasca mai multe despre ultimele zile ale tatalui sau. Intrucat cheia era intr-un plic pe care era scris un nume, Oskar strabate o multime de kilometri pentru a gasi persoana al carei nume l-a gasit, intervieveaza o serie de personaje interesante si excentrice. In cele din urma, descopera o persoana care stie mai multe despre cheie decat este dispusa sa recunoasca.

Cea de-a doua jumatate a romanului se concentreaza mai mult pe relatia lui Oskar cu mama sa, bunica si bunicul. Dupa luni de cautari, Oskar nu este deloc aproape de adevar, insa nimic nu pare sa-i slabeasca increderea ca intr-o zi va reusi. Povestirea lui Oskar se incheie cu reconectarea emotionala cu mama sa, om pe care l-a ignorat de-a lungul intregului roman. El afla ca nu doar a stiut despre cautarile sale, dar si ca a ajutat in secret la facilitarea lor. Acesta este momentul in care recunoaste dragostea pe care i-o poarta, dar accepta constient moartea tatalui sau.

Daca detineti alte povesti impresionante despre evenimentele acestei lumi, nu trebuie sa le tineti ascunse, ci le puteti vinde pentru a sponsoriza alte achizitii. Cumpar carti in regim anticariat, asa ca daca nu stiti unde se vand carti, doar accesati www.anticariat-carti.com si veti afla o multime de detalii despre astfel de tranzactii!