O intrebare ce pare usoara la prima vedere, dar care are un raspuns mult mai complex – de fapt o intrebare la care in articolul de astazi se va incerca oferirea celui mai exact raspuns.

Odata cu cresterea interesului si a cererii consumatorilor, producatorii au inceput sa produca tot felul de electronice, inclusiv modificari ale celor existente pentru a umple o nisa sau a crea una noua.

In forma cea mai generalizata, exista 3 principale categorii

  • Pentru munca de birou – un mouse standard fara caracteristici suplimentare, conceput pentru utilizare moderata, potrivit pentru tot ce se poate intampla pe computer, cel mai accesibil dintre cele 3 optiuni
  • Pentru gaming – mouse cu butoane adaugate, o serie de caracteristici care ajuta si imbunatateste experienta in timpul jocului, oferind chiar avantajul materialelor de inalta rezistenta, cu buton pentru sensibilitate variabila, butoane programabile, pozitionate la mijloc, convenabile in principal pentru jocuri.
  • Pentru lucru profesional – mouse cu functionalitate suplimentara, super ergonomic, de inalta precizie, cea mai inalta clasa de materiale, dar si cea mai mare gama de pret
  • Ergonomic – s-a pus ca exista 3 categorii, dar aceasta este a patra clasa neoficiala de mouse care nu reuseste sa se alature in mod specific niciunei dintre categoriile anterioare si, prin urmare, este separat.

Accesoriile din aceasta clasa pot face aproape orice, dar avand in vedere prinderea, designul si scopul pentru care sunt destinate, se poate spune ca sunt potrivite pentru orice, in afara de gaming, pozitionate in intervalul de pret mediu si ridicat.

Daca nu exista o sarcina grea de munca, ci mai degraba se utilizeaza Internetul in mod obisnuit, atunci nu este nevoie de un mouse scump care sa ofere caracteristici si capabilitati care nu se vor folosi.

Daca utilizatorul da clic pe jocuri cu mouse-ul anterior este posibil, dar nu neaparat placut si confortabil. In acest caz, un mouse de birou nu ar face o treaba deosebit de buna si este necesara investitia intr-un mouse de gaming bun, care va fi mult mai comod si practic.