Meseria de medic exista de cand omul a inceput sa caute solutii penru suferintele pe care le avea, chiar daca initial purta alte denumiri. Persoana care avea aceasta functie intr-o comunitate era foarte respectata si apreciata de toti membrii comunitatii.

Unii dintre primii medici recunoscuti ca si profesie, purtau o tinuta neagra, deoarece negrul este culoarea care inspira sobrietate. Ulterior, acestia au facut trecerea catre clasicele uniforme medicale albe, deoarece puteau fi vazut toate petele, iar o uniforma imaculata era simbolul igienei.

In prezent, pana si acestea au fost inlocuite treptat cu uniformele colorate, care sunt mai atractive atat pentru pacienti, cat si pentru cadrele medicale care le poarta. In plus, acestea ajuta la o identificare mai usoara a cadrelor medicale intr-o institutie spitaliceasca, chiar si in functie de sectia in care activeaza.

De ce sunt preferate uniformele medicale colorate?

Desi imaculatul alb inca se mai poarta pentru halatul medical, aceasta culoare are un efect nebanuit initial asupra pacientilor. Unii dintre acestia pot experimenta senzatii de anxietate si chiar cresterea pulsului la simpla vedere a halatului alb.

Uniforme medicale | Halat medical | TesaMedical.ro

uniforme medicale

In plus, medicii pediatrii sunt unii dintre cei care aleg astfel de uniforme medicale, fie colorate, fie cu diferite imprimeuri amuzante si atractive pentru copii. In acest fel, cei mici nu mai simt aceeasi teama fata de medic sau de consultul medical si chiar devin mai cooperanti.

Unde pot fi gasite uniforme medicale de calitate?

Desi posibilitatea de a gasi o uniforma care sa poata fi purtata in sectorul medical este foarte mare si usor de gasit, unii alegand chiar crearea unor uniforme personalizate, cei care doresc sa poarte uniforme medicale de buna calitate, care sunt realizate din materiale care sa ofere, in acelasi timp, protectie si confort celor care le poarta, ar trebui sa aleaga un distribuitor autorizat.

Un astfel de distribuitor este magazinul online TesaMedical.ro, care detine in portofoliul sau uniforme WonderWink, de la un producator de renume din domeniu.

In concluzie, desi nu si-au schimbat foarte mult forma de-a lungul anilor, uniformele medicale au primit imbunatatiri mai ales in ceea ce priveste materialul, care poate fi gasit astazi in diferite culori.