Protezele pe implant dentar sunt soluții eficiente și durabile pentru înlocuirea dinților lipsă. Acestea oferă o alternativă semnificativ mai bună față de alte opțiuni, cum ar fi punțile sau protezele detașabile, deoarece sunt ancorate direct în osul maxilar sau mandibular.

Cu toate acestea, este important să se determine când este necesară proteza pe implant, pentru a putea beneficia la maximum de această procedură.

Există mai multe situații în care proteza pe implant poate fi considerată necesară. Iată câteva dintre ele:

  1. Dentiția incompletă: atunci când o persoană are dinți lipsă, fie parțial, fie complet, protezele pe implant pot fi o soluție excelentă. Acestea pot înlocui un singur dinte sau pot fi utilizate pentru a susține o punte sau o proteză totală.

  2. Pierderea osului maxilar sau mandibular: osul maxilar sau mandibular poate fi afectat și pierdut din cauza unor afecțiuni precum boala parodontală sau atrofie osoasă. În astfel de cazuri, protezele pe implant pot fi utilizate pentru a restabili funcționalitatea și aspectul estetic al zonelor afectate.

  3. Instabilitatea protezelor detașabile: persoanele care poartă proteze detașabile pot întâmpina dificultăți în menținerea acestora în poziție și pot simți disconfort la purtare. Protezele pe implant oferă o stabilitate superioară și elimină aceste probleme, deoarece sunt fixate în osul maxilar sau mandibular.

  4. Probleme de vorbire și mestecare: dinții lipsă pot afecta capacitatea de a vorbi clar și de a mesteca alimentele în mod eficient. Protezele pe implant pot restabili aceste funcții și pot îmbunătăți calitatea vieții pacienților.

Este important să consultăm un medic dentist, cum sunt cei de la Elveto-Dent.ro pentru a determina dacă proteza pe implant este necesară în cazul nostru. Medicul va evalua starea generală a dinților și a osului maxilar sau mandibular, precum și istoricul medical al pacientului.

De asemenea, medicul va lua în considerare factori precum costurile, durata tratamentului și riscurile asociate cu procedura.

Proteza pe implant | Elveto-Dent.ro

Proteza pe implant

În concluzie, proteza pe implant poate fi necesară într-o varietate de situații, inclusiv dentiția incompletă, pierderea osului maxilar sau mandibular, instabilitatea protezelor detașabile și problemele de vorbire și mestecare.

Aceasta reprezintă o soluție durabilă și eficientă pentru înlocuirea dinților lipsă. Cu toate acestea, fiecare caz este unic și trebuie evaluat de un medic dentist de la Elveto Dent înainte de a decide dacă proteza pe implant este cea mai potrivită opțiune pentru noi.