Pentru a putea conduce un autovehicul pe drumurile publice, un sofer trebuie sa indeplineasca mai multe criterii. In primul rand trebuie sa detina un permis de conducere valabil si sa respecte regulile de circulatie. Si autovehiculul condus trebuie sa indeplineasca o serie de conditii, cum ar fi: sa se afle intr-o stare buna de functionare – aspect garanta printr-un ITP valabil – sa detina toate documentele in regula si sa aiba o polita de asigurare activa.

Toate acestea sunt obligatorii, indiferent de categoria sau utilitatea vehiculului. In cazul soferilor profesionisti, repercusiunile pot fi foarte aspre, motiv pentru care multi soferi de autovehicule pentru transportul public in comun din capitala merg sa efectueze ITP-ul la microbuze in sectorul 5, la statia Beta ITP.

Dar motivele pentru care toti soferii ar trebui sa realizeze verificarea ITP la timp, respectand intervalul de timp stabilit de autoritatile din domeniu, sunt numeroase. Unele dintre cele mai importante si care ar trebui luate in considerare sunt:

  1. Un grad ridicat de siguranta

Prin intermediul inspectiei tehnice periodice pot fi identificate defectiuni, minore sau importante, care in alte situatii nu au fost depistate. Acestea pot reprezenta un adevarat pericol atat pentru sofer si pasagerii din autovehicul, cat si pentru ceilalti participanti la trafic.

De aceea, soferii ar trebui sa fie constiinciosi si sa pastreze masina pe care o conduc in cele mai bune conditii, pentru a avea certitudinea ca vor trece ITP-ul, indiferent ca este efectuat intr-o statie ITP din Rahova sau din oricare alt oras din tara.

  1. Circularea cu ITP-ul la microbuze expirat atrage sanctiuni importante

Toti soferii care circula cu ITP-ul expirat sun sanctionati conform legii, cu amenda si cu ridicarea certificatului de inmatriculare. Numai ca in cazul microbuzelor care apartin companiilor de transport in comun pot fi si alte sanctiuni, deoarece sunt pusi in pericol toti pasagerii care circula cu aceste microbuze.

ITP la microbuze in sectorul 5 | statie ITP din Rahova | BetaITP.ro

ITP la microbuze in sectorul 5

  1. Procesul de verificare este rapid si ieftin

La BetaITP.ro sunt practicate unele dintre cele mai avantajoase preturi din Capitala, astfel ca acesta nu reprezinta un motiv pentru care sa se amane efectuarea ITP-ului. In plus si procesul este unul rapid, fara a necesita o programare initiala.

Prin urmare, nu exista niciun motiv pentru care sa se amane efectuarea ITP-ului la masini.