Tratamentul endodontic la clinica dentara Elveto Dent consta in tratarea interiorului unui dinte atunci cand pulpa acestuia este afectata. Acest tratament se considera a fi una dintre cele mai bune solutii cand vine vorba de pastrarea dintelui. Este foarte important sa se faca tot ce este posibil pentru a nu se ajunge la extractia dentara.

Pentru mai multe detalii despre aceasta procedura, medicii de la Elveto Dent stau la dispozitia tuturor celor interesati. Se poate face foarte simplu o programare pe site-ul Elveto-Dent.ro.

Medicii de la cabinetul stomatologic din Colentina, Elveto Dent, au o experienta vasta in ceea ce presupune tratamentele endodontice, acestia intalnindu-se foarte des cu diferite situatii, unele mai complicate decat altele. Aparatura folosita pentru acest tratament este una de ultima generatie, asa ca teama pacientilor nu ar trebui sa mai existe. Interventia nu este complicata si nu implica durere.

Ce spun medicii de la clinica dentara Elveto Dent despre tratamentul endodontic?

La inceput, cei care aveau probleme endodontice mergeau la stomatolog si singura solutie era extractia dintilor. Astazi, tehnicile au avansat foarte mult, iar aparatura a evoluat. Problemele endodontice sunt vindecabile fara a fi nevoie de extractia dintilor.

Endodontia este o specialitate in chirurgia dentara. Tratamentul endodontic sau al canalului radicular are ca scop pastrarea dintilor naturali si evitarea implanturilor si protezelor. Incepe cu un examen clinic si radiologic al dintelui care urmeaza a fi tratat.

Clinica dentara Elveto Dent | Cabinet stomatologic din Colentina | Elveto-Dent.ro

clinica dentara Elveto Dent

Apoi se indeparteaza pulpa inflamata sau infectata, se curata si modeleaza cu atentie interiorul dintelui si in final se umple si sigileaza spatiul respectiv. Una sau doua intalniri sunt necesare pentru acest tratament.

Endodontistii pot face si interventii chirurgicale endodontice. Cea mai frecventa este apicoectomia sau rezectia apicala. Aceasta se realizeaza atunci cand inflamatia sau infectia persista in jurul radacinii dintelui dupa tratamentul endodontic.

Aceasta procedura implica deschiderea gingiei deasupra dintelui pentru a descoperi osul si a indeparta tesutul infectat. Endodontistii de la clinica Elveto Dent sunt foarte bine instruiti pentru a determina cauza durerii orale. Tratamentul endodontic se efectueaza sub anestezie locala si poate fi efectuat in una sau mai multe sedinte la dentist in functie de gradul de dificultate al tratamentului.