Acasă Blog Pagina 3

Tulburari de alimentatie: anorexia si bulimia

tulbulari de alimentatie

Anorexia si bulimia sunt considerate tulburari de alimentatie. Comportamentul alimentar poate deveni o forma de exprimare a suferintei, tulburarile devenind boli in sine, care pot pune viata in pericol.

Tulburarile de alimentatie pot fi clasificate in 2 mari categorii: tulburari bulimice (cu aport excesiv de alimente) si tulburari anorexice (cu restrictie dietetica mai mult sau mai putin stricta). Cu toate acestea, cele 2 forme de tulburare pot coexista; se vorbeste atunci de anorexie-bulimie.

  • Care sunt simptomele anorexiei si bulimiei?

Persoanele cu tulburare bulimica sufera de crize in care consuma rapid cantitati foarte mari de alimente. Aceste crize sunt incontrolabile si apar de mai multe ori pe saptamana. Persoanele anorexice-bulimice alterneaza intre fazele anorexice si atacurile de mancare excesiva, fortandu-se sa compenseze aceste crize prin practicarea unor sporturi intense, varsaturi sau administrarea de medicamente. Persoanele cu anorexie pierd in mod regulat in greutate pana la punerea in pericol a vietii lor.

  • Tulburari bulimice

Unele persoane, cunoscute sub numele de bulimice nehiperfagice, incearca in mod constant sa-si mentina propria greutate. Ele compenseaza aceste crize prin voma fortata chiar dupa consumul de alimente (de unde si denumirea uneori intalnita de varsaturi de bulimie ), prin post, prin practicarea multor sporturi sau prin consumul de medicamente laxative sau diuretice. Acesti oameni sufera de o stima de sine scazuta si sunt afectati excesiv de aspectul lor fizic.

Tulburarea are ca rezultat consumul excesiv de alimente in perioade scurte (de obicei in decurs de 2 ore) pana la disconfortul gastric. Aceste episoade se repeta cel putin de 2 ori pe saptamana, timp de luni. In timpul episodului excesiv, persoana experimenteaza un sentiment de pierdere a controlului care cauzeaza rusine, vinovatie, furie, depresie etc. Persoanele cu tulburare alimentara excesiva nu cauta sa compenseze alimentatia lor excesiva si sufera de supraponderalitate sau obezitate. Aceasta tulburare genereaza suferinte semnificative.

  • Tulburari anorexice

Persoanele cu tulburari anorexice sunt obsedate de ideea de a se ingrasa si isi impun restrictii alimentare severe si de durata. Unele persoane, cunoscute sub numele de anorexice controlate, respecta aceste restrictii.

Altele, anorexice-bulimice, alterneaza faze anorexice si atacuri de mancare excesiva, fortandu-se sa compenseze aceste crize prin practicarea unor sporturi intense, varsaturi sau luarea de medicamente.  Aceste tulburari pot fi tratate de echipe multidisciplinare din cadrul serviciilor psihiatrice.

Rinita alergica si rinita non-alergica

rinita alergica

Rinita alergica este cauzata de alergeni, care sunt de obicei substante inofensive, dar declanseaza o reactie alergica la unele persoane.

Persoanele cu rinita sunt predispuse la simptome precum curgerea nasului, stranutul, congestia si presiunea sinusala. Rinita poate contribui la alte probleme, cum ar fi astmul, sinusurile, afectiunile urechii sau probleme de somn.

Rinita alergica sezoniera, denumita adesea febra fanului, este de obicei cauzata de alergenii din aer liber, cum ar fi polenul din copaci, ierburi si buruieni. Rinita alergica perena apare pe tot parcursul anului. De obicei este declansata de alergeni precum animale de companie sau acarieni.

Exista 2 tipuri de rinita: alergica si non-alergica.

Rinita alergica

La rinita alergica, sistemul imunitar identifica gresit o substanta de obicei inofensiva ca fiind un intrus. Aceasta substanta se numeste alergen. Sistemul imunitar raspunde la alergen prin eliberarea de histamina si mediatori chimici care cauzeaza de obicei simptome in nas, gat, ochi, urechi, piele si gura.

Rinita alergica sezoniera (febra fanului) este cel mai adesea cauzata de polenul transportat in aer in diferite perioade ale anului.

Aceasta poate fi, de asemenea, declansata de alergenii obisnuiti interiori, cum ar fi matreata animalelor, mucegaiul, acarienii de praf etc. Aceasta se numeste rinita alergica perena, deoarece simptomele apar de obicei pe tot parcursul anului.

In plus fata de factorii declansatori, pot aparea si simptome de la iritanti precum fum si mirosuri puternice sau la modificari ale temperaturii si umiditatii aerului. Acest lucru se intampla deoarece rinita alergica provoaca inflamatii la nivelul mucoasei nazale, ceea ce creste sensibilitatea la inhalanti.

Multe persoane cu rinita alergica sunt predispuse la conjunctivita alergica. In plus, rinita alergica poate agrava simptomele astmului pentru persoanele care sufera de ambele afectiuni.

Rinita non-alergica

Cel putin 1 din 3 persoane cu simptome de rinita nu are alergii. Rinita non-alergica afecteaza de obicei adultii si provoaca simptome pe tot parcursul anului, in special secretia nasului si congestia nazala. Aceasta afectiune difera de rinita alergica, deoarece sistemul imunitar nu este implicat.

Asadar, unele persoane cu simptome de rinita nu sufera de alergii. Simptomele pot fi similare, dar cauzele sunt diferite. Mirosurile puternice, poluarea, fumul si alte substante iritante pot provoca simptome de rinita non-alergica. Medicamentele si alte afectiuni cronice de sanatate pot contribui, de asemenea, la simptome de rinita non-alergica.

La ce evenimente poti sa alegi un tort diplomat?

tort diplomat

Unul dintre cele mai cunoscute si apreciate tipuri de torturi disponibile pe piata este tortul diplomat. Cele mai multe persoane care dau o comanda de tort online opteaza pentru tortul diplomat caruia ii cunosc gustul si stiu ca poate fi personalizat. Torturile mai speciale si care nu sunt cunoscute publicului larg, desi sunt descrise in amanunt pe site-ul eTorturi.ro, nu sunt la fel de comandate precum tortul diplomat.

Tortul diplomat poate fi simplu sau colorat, poate fi realizat in diferite forme, cu sau fara blat, cu creme diverse si cu fructe racoroase, devenind o alegere comuna la evenimentele importante din viata unei persoane.

Cu ce impresioneaza tortul diplomat?

Tortul diplomat nu numai ca are un aspect deosebit, ci si un gust nemaipomenit. La baza, acest tort aniversar are un blat peste care se toarna frisca, mascarpone, vanilie sau o alta crema combinata cu gelatina, ingredientul care confera desertului statutul pe care il are in intrega lume. In crema se adauga fructele dorite, adesea fructe exotice, se intinde crema peste blat in forma dorita si se da la rece pentru cateva ore. Cand tortul este bine racit, se poate realiza si decorul final.

Comanda de tort online | tort aniversar | eTorturi.ro

comanda de tort online

Fructele folosite la prepararea tortului diplomat sunt in general fructe exotice, adica kiwi, mango, ananas, papaia, insa exista si multe alte fructe proaspete sau conservate care pot fi folosite la tort. Un asemnea dulce este ideal pentru cei care isi serbeaza ziua de nastere sau o reusita personala sau profesionala, dar sunt si miri care comanda tortul diplomat pentru nunta su parinti care aleg acest dulce la botez.

Tortul preferat al romanilor

Tortul diplomat se numara in preferintele romanilor fiind un tort light, racoros, de vara, usor si foarte delicios, care se poate personaliza cu poze sau cu diferite figurine, este ieftin si se poate comanda indiferent de situatie. Tortul diplomat este pufos si dulce-acrisor, se incadreaza in preferintele copiilor, dar si ale adultilor si contine ingrediente naturale.

Cum influenteaza placa bacteriana sanatatea dintilor si a gingiilor?

Unul din cei mai mari inamici ai sanatatii orale este placa bacteriana, un cumul de microorganisme de pe suprafata dintelui, care ia forma unui biofilm. Placa bacteriana este considerata de medicii de la Plaza Dent, un cabinet de stomatologie din sector 6, principala cauza a aparitiei cariilor, gingivitei si parodontozei.

Placa bacteriana este, pe de alta parte, o componenta naturala si normala a organismului, contribuind la dezvoltarea normala a fiziologiei si a imunitatii organismului.

Placa bateriana supragingivala si subgingivala – diferente si caracteristici

Placa bacteriana se imparte in doua mari categorii:

  • cea supragingivala, aflata deasupra jonctiunii dento-gingivale, care poate produce efecte negative asupra tesuturilor gingivale si dentare. In cazul in care pacientii nu isi fac o programare la clinica PlazaDent.ro si nu se ingrijesc de igiena dentara in mod adecvat, se poate produce inflamatia gingiilor si aparitia demineralizarilor dentare care se pot transforma in carii;
  • cea subgingivala, care este aflata sub jonctiunea dento-gingivala si are capacitatea de a produce leziuni parodontale, pe langa cele gingivale si dentare, precum si mobilitati si carii dentare.

Factori de risc pentru aparitia placii bacteriene

Aparitia placii bacteriene este influentata de urmatorii factori de risc:

  • igiena orala defectuoasa sau absenta;
  • restaurarile dentare precum obturatii, lucrari protetice, care se dovedesc a fi foarte retentive si greu de intretinut;
  • neregularitati sau jonctiuni ale dintilor care joaca un rol important in retentia resturilor alimentare si la ingreunarea igienei dentare;
  • dintii strambi;
  • aplicarea de aparate ortodontice.

Urgente stomatologice in sector 6 | Stomatologie din sector 6 | PlazaDent.ro

stomatologie din sector 6

Cum influenteaza placa bacteriana dintii si tesuturile?

Acumularea placii bacteriene nu reprezinta un motiv pentru care pacientii se prezinta la un centru de urgente stomatologice in sector 6, ci mai degraba un motiv pentru a-si face o programare la un medic specialist pentru un detartraj. In caz contrar, expunerea prelungita la prezenta placii bacteriene a pacientilor poate determina destructurari si demineralizari dentare prin intermediul cariilor.

De asemenea, placa bacteriana poate avea consecinte extrem de negative daca nu este eliminata la timp, afectand chiar perioada de vindecare dupa inserarea unui implant sau determinand aparitia unor afectiuni precum periimplantita ce poate duce la pierderea implantului.

Folosirea varului intr-o gradina

gradina

Folosirea varului intr-o gradina face posibila in special restabilirea echilibrului solurilor excesiv de acide, dar nu numai. Varul, sau mai precis oxidul de calciu este un produs foarte frecvent utilizat de gradinari.

Asadar, varul este un aliat al gradinii. Dupa ce a fost evitat multi ani, acesta revine din nou in gradini. Este apreciat in special pentru proprietatile sale dezinfectante, dar si pentru capacitatea sa de a imbunatati calitatea solului. In plus, este un produs eficient, atat in ​​scop preventiv, cat si curativ, ale carui aplicatii sunt foarte largi.

Exista diferite tipuri de var care se deosebesc prin duritate. Pentru gradina, se foloseste in principal lapte natural de var, ideal pentru intretinerea unei gradini organice.

Numeroasele utilizari ale varului intr-o gradina

Varul poate fi folosit in diferite moduri, deoarece proprietatile sale sunt multiple: antifungic, antiseptic si antibacterian. Ingrijirea gradinii este eficienta in prevenirea si tratarea locurilor umede infestate de mucegai. Se aplica apoi direct pe zonele vizate.

In special, poate fi pus pe gazon pentru a indeparta muschiul sau pentru a elimina buruienile Prin urmare, varul actioneaza ca un insecticid si acest produs este, de asemenea, foarte interesant pentru ingrijirea pomilor fructiferi.

Trunchiurile de copaci sunt adesea vazute vopsite in alb. De fapt, acest var ajuta la protejarea copacului impotriva daunatorilor si insectelor (chiar larvelor), mucegaiurilor, ciupercilor, lichenilor si muschilor.

In cele din urma, varul este capabil sa modifice pH-ul solului, acesta imbunatatind fertilitatea solului. Utilizarea varului intr-o gradina este pur si simplu o necesitate pentru solurile excesiv de acide.

Sfaturi de utilizare

Pentru sol, calcarea ar trebui sa fie distantata la fiecare 2-3 ani, de preferinta toamna, nu mai des. In plus, tratamentul se efectueaza inainte de orice plantare, in absenta modificarii organice (ingrasamant sau gunoi de grajd).

Dozele de var trebuie calculate in functie de natura solului (calcar, nisipos, argilos), dar nu este necesar sa se adauge mai mult de 150 – 200 mg / m². Se recomanda citirea cu atentie a instructiunilor inainte de a aplica produsul.

Si in ceea ce priveste utilizarea, sunt necesare precautii. Varul este coroziv si poate provoca arsuri ale pielii sau probleme respiratorii. Prin urmare, gradinarul trebuie sa se protejeze cu manusi, o masca, ochelari si o salopeta.

Esti in cautarea unui laptop ieftin? Alege It-Sh!

laptop ieftin

Cei ce doresc sa achizitioneze un laptop ieftin, pot apela la It-Sh, un magazin cu dispozitive second-hand foarte calitative, la preturi accesibile pentru toata lumea. Multe companii aleg sa achizitioneze pe langa laptop-uri si calculatoare sh de la acest magazin deoarece sunt performante si au o functionalitate buna.

Calculatoarele si laptop-urile noi sunt destul de scumpe, asa ca optarea pentru achizitionarea lor in format second-hand este o idee foarte inteligenta. Se vor economisi foarte multi bani. Pe site-ul www.it-sh.ro clientii interesati de achizitionarea unor astfel de dispozitive pot analiza toate ofertele.

Modele de laptop ieftin de la It-Sh

  • Cel mai ieftin laptop de la It-Sh este cel de la Dell Latitude E6320, la pretul de 751 de lei. Este un laptop bun, des achizitionat de clienti. Tipul sau de procesor este Intel Core i5-2520M, cu urmatoarele specificatii CPU: 2.50GHz, 3MB Cache.

Capacitatea memoriei RAM este de 4 GB, de tipul DDR3, iar cea a hard disk-ului este de 250 GB, cu o interfata S-ATA. Tipul de unitate optica este DVD-RW. Laptop-ul nu prezinta webcam.

  • Un alt model este cel de la Lenovo ThinkPad L512, la pretul de 767 de lei. Tipul de ecran este LED backlight, cu o dimensiune de 15.6 inch si cu o rezolutie de 1366×768. Tipul de procesor este Intel Core i5-520M si are urmatoarele specificatii CPU: 2.4GHz, 3 MB Cache. In ceea ce priveste capacitatea de memorie, aceasta este de 4 GB.

Calculatoare sh | Laptop ieftin | It-Sh.ro

calculatoare sh

Tipul de memorie este DDR3. Capacitatea hard disk-ului este de 320 GB si are o interfata de tipul S-ATA. Placa video este integrata. Laptop-ul poate fi conectat cu usurinta la wi-fi, bluetooth si ethernet. Tastatura este de tipul Layout FR modificata in QWERTY, iar bateria acestuia tine mai mult de o ora.

  • Al treilea tip de laptop ieftin este unul tot de la Dell, la pretul de 824 de lei. Tipul de ecran este LED backlight si are o rezolutie de 1366×768. In ceea ce priveste dimensiunea ecranului, aceasta este de 13.3 inch. Tipul de procesor este Intel Core i5-2540M. Capacitatea memoriei RAM este de 4 GB, iar cea a hard disk-ului este de 128 GB SSD.

Orteza de mana, ajutor in recuperarea post-operatorie

orteze de mana

In cazul loviturilor puternice, al fracturilor sau a durerii, medical poate recomanda purtarea unei orteze de mana. Odata cu vremea frumoasa, vine si asa-zisul „sezon al accidentarilor”, atat in cazul copiilor, cat si in cel al adultilor. Profitand de soare si de caldura, acestia se aventureaza in aer liber, se dau cu trotineta, bicicleta, rolele si riscul de a cadea si a-și fractura membrele devine mult mai ridicat ca de obicei.

In cazul unei fracturi de mana (ca in cazul oricarui tip de lovitura puternica), pacientul trebuie sa ajunga de urgenta la spital. Aici i se acorda ingrijirile necesare si va ajunge in cabinetul unui medic ortoped, care va face toate investigatiile si procedurile necesare.

Pacientul trebuie sa respecte cu strictete tot ceea ce i se recomanda. Printre acestea poate fi si cea de a purta o orteza pentru mana. Aceasta are rolul de a sustine sau corecta pozitia muschiului sau a osului.

De regula, dupa o interventie chirurgicala, mobilitatea mainii are de suferit, iar un astfel de echipament ajuta pacientul in recuperarea muschilor, tendoanelor si a ligamentelor. In functie de gravitate, recuperarea poate fi completata si de kinetoterapie.

Tipuri de orteze de mana

Ortezele pentru mana sunt confectionate din material textil, neopren, plastic sau metal si sunt speciale pentru fiecare zona afectata:

  • orteze pentru incheieturi;

  • orteze pentru degete;

  • orteze pentru brat;

  • orteze pentru umar.

O oferta completa a ortezelor de mana poate fi consultata pe site-ul: Med-tehnica.ro. Pentru a comanda marimea potrivita, se masoara circumferinta incheieturii mainii.

Orteze de mana | Med-tehnica.ro

orteze de mana

Principalele afectiuni in care sunt recomandate ortezele sunt sindromul de tunel carpian si tenosinovite, dar pot fi purtate si in cazul durerilor, cu conditia ca inainte sa se efectueze o vizita la medicul specialist. El este in masura sa constate daca este necesara si ce fel de proteza este indicata pentru fiecare afectiune in parte.

Unele orteze de mana sunt folosite de sportivi, pentru sustinerea si intarirea articulatiei in timpul activitatilor.

Si copiilor le sunt recomandate ortezele. In cazurile usoare, le sunt indicate cele din material tesut ce confera o senzatie placuta si permite circulatia aerului.

Alimente bogate in seleniu

seleniu

Seleniul este un oligoelement sau nutrient de care oamenii au nevoie pentru a ramane sanatosi. Acesta joaca un rol in multe procese corporale, inclusiv:

  • reproducere;
  • functia glandei tiroide;
  • producerea de ADN;
  • protejarea organismului de radicalii liberi, care sunt celule instabile care se misca in jurul corpului si pot creste riscul de boli, inclusiv cancer;
  • protejarea corpului de infectii.

Cantitatea de seleniu de care au nevoie oamenii depinde de varsta lor. Potrivit Institutelor Nationale de Sanatate se recomanda urmatoarele cantitati zilnice:

  • de la nastere pana la 6 luni: 15 micrograme (mcg);
  • sugari de 7-12 luni: 20 mcg;
  • copii 1-3 ani: 20 mcg;
  • copii 4-8 ani: 30 mcg;
  • copii 9–13 ani: 40 mcg;
  • adolescenti 14–18 ani: 55 mcg;
  • adulti: 55 mcg;
  • o persoana gravida: 60 mcg;
  • o persoana care alapteaza: 70 mcg.
Alimente care contin seleniu
  • Nuci de Brazilia

Nucile de Brazilia sunt foarte bogate in seleniu, 6-8 nuci, continand 544 mcg.

  • Ton

Aproximativ 80 grame de ton gatit, contin 92 mcg de seleniu.

  • Sardine

85 de grame sardine in ulei, cu oase, contin 45 mcg de seleniu.

  • Creveti

Aproximativ 80 grame de creveti conservati au 40 mcg de seleniu.

  • Ficatul de vita

Ficatul de vita poate furniza 28 mcg seleniu unui adult.

  • Pui

Carnea usoara din pui contine seleniu. Oamenii ar trebui sa stie ca aproximativ 100 grame de pui prajit contin 22 mcg seleniu.

  • Branza de vaci

O cana branza de vaci contine 20 mcg.

  • Orez brun

O ceasca de orez fiert, brun, cu bob lung, contine in jur 19 mcg seleniu.

  • Oua

Ouale sunt, de asemenea, o sursa buna de seleniu. Un ou mare, fiert tare va furniza 15 mcg din nutrient.

  • Paine

Painea poate creste nivelul de seleniu, mai ales daca o persoana opteaza pentru soiuri brune. In medie, o felie de paine integrala contine 13 mcg seleniu.

Calorifere de otel – avantaje

eCalorifere.ro

In prezent, caloriferele reprezinta corpurile de incalzire cel mai des folosite de catre oameni, indiferent ca este vorba despre calorifere de otel sau aluminiu, care folosesc gazele naturale sau curentul electric pentru incalzire. Metoda de functionare a acestora consta in faptul ca incalzirea aerului din camera se realizeaza prin convectie libera.

O gama extrem de variata si usor de adaptat oricarei nevoi poate fi gasita pe eCalorifere.ro. In plus fata de modelele variate, site-ul ofera si consultare pentru alegerea celor mai potrivite solutii de incalzire.

Astfel, agentii de vanzari pot recomanda din numeroasele modele de calorifere – indiferent ca sunt cu racordare stanga, dreapta sau inferioara, sau cu ventil compact – avand la indemana cele mai moderne solutii si inovatii, fiind ideale pentru finalizarea unui proiect de incalzire centrala.

Cum se aleg potrivit caloriferele de otel

O caracteristica importanta a caloriferelor este reprezentata de calitatea si rezistenta materialului din care sunt confectionate. Astfel ca atunci cand este vorba despre caloriferele din otel, principalele calitati ale acestora sunt: rezistenta ridicata la presiune si temperaturi inalte, capacitatea mare de a distribui caldura, dar si aspectul modern, usor de integrat in orice spatiu.

In functie de spatiul ce urmeaza a fi incalzit, caloriferele pot fi alese de o anumita latime si lungime, insa si grosimea este foarte importanta. Astfel, fie ca este vorba de unul, doua sau trei randuri de panouri convective, acestea determina puterea lor si rata de disipare a caldurii.

Caloriferele de otel sunt potrivite pentru toate tipurile de camere, in special datorita faptului ca cele cu cantitati mai mari de apa se incalzesc mai bine si se racesc mai lent, un avantaj important in mentinerea caldurii.

Calorifere de otel | eCalorifere.ro

calorifere de otel

In general, acestea sunt tratate la suprafata cu acoperire electrostatica sau galvanizare, insa in mediile cu umiditate mare – precum piscine, bucatarii, bai – este recomandata folosirea altor tipuri de calorifere sau a celor din otel inoxidabil.

Totodata, alegerea celor mai potrivite metode de incalzire – adica modele de calorifere compatibile cu centrala termica utilizata – contribuie la o incalzire uniforma in toata casa, selectand temperature ideala fiecarei familii, precum si la mentinerea acesteia pentru mai mult timp.

Demachiante naturale preparate acasa

demachiante naturale

Demachierea este importanta pentru pastrarea unui ten sanatos si frumos iar daca se opteaza pentru un demachiant natural, cu atat mai bine pentru ten.

Acest demachiant natural poate fi un produs natural care nu contine substante chimice sintetice, nu are niciun efect negativ, ci, dimpotriva este benefic pentru sanatatea pielii.

Tipuri demachiante naturale
  • Laptele de migdale

Laptele de migdale poate fi usor obtinut prin zdrobirea atenta a boabelor de migdale. Spre deosebire de alte tipuri de lapte, acesta nu contine lactoza. Pentru a face un astfel de lapte acasa, se aseaza boabele de migdale pre-inmuiate intr-un recipient si, folosind un blender, se amesteca pana cand intregul amestec este spumos si cremos.

Laptele de migdale are proprietati naturale de curatare, iar enzimele sale indeparteaza cu usurinta produsele cosmetice, precum si excesul de ulei si murdarie care se acumuleaza pe piele in timpul zilei.

  • Banana si laptele de soia

Banana si laptele de soia sunt una dintre cele mai bune combinatii pentru a elimina machiajul de pe fata. Acestea contin enzime care descompun produsele cosmetice si indeparteaza murdaria care s-a acumulat pe piele.  Pentru a face amestecul, se taie o banana, se zdrobeste si se amesteca cu laptele de soia pana se omogenizeaza.

  • Ulei de masline

Uleiul functioneaza excelent ca demachiant. Se poate folosi asa cum este, in forma sa pura. Uleiul de masline are proprietati de hidratare a pielii, iar daca exista un tip de piele uscata, atunci ar trebui incercat acest remediu. De asemenea, pe langa hidratare, uleiul de masline este bun pentru curatarea porilor infundati.

  • Ulei de cocos

Uleiul de cocos este renumit pentru continutul foarte ridicat de grasimi saturate, care este necesar pentru hidratarea pielii uscate. Este excelent pentru indepartarea produselor cosmetice de lunga durata, in special a rimelului. Uleiul de nuca de cocos creeaza un strat protector pe piele, astfel incat tenul va arata intotdeauna sanatos si radiant.

  • Castravete

Datorita calitatilor sale hidratante, castravetele este un produs valoros in cosmetologie. Folosindu-l ca produs de indepartare a machiajului, acesta va contribui la hidratarea tenului. Se pot folosi felii de castraveti sau suc de castravete.

Postari Recente

Acest site folosește cookie-uri. Acceptați sau refuzați cookie-urile. Pentru mai multe detalii privind gestionarea preferințelor referitoare la cookie-uri, vedeți Politica de utillizare cookie-uri. Pentru alte detalii, va rugam sa accesati pagina Politică de Confidențialitate.